Genom programmets unika kombination av fysik, matematik och teknikämnen, kommer studentena att lära dig beskriva och förstå din omgivning från atomkärnornas kvantmekaniska värld upp till stora komplexa system som tillverkningsindustrier och samhällsekonomi.
Tekniska fysiker arbetar ofta i ledande roller i forsknings- och utvecklingsarbete, både inom företag och inom universitet, eller som entreprenörer i egna företag. Exempel på arbetsuppgifter kan vara utveckling av styrsystem för industrirobotar, matematiska modeller för en stads energikonsumtion eller forskning kring solceller.
Studenter som läser civilingenjörsutbildningen i teknisk matematik är extra intresserad av matematik och dess tillämpningar. Här läser man mer matematik än på andra civilingenjörsprogram. Programmet är unikt i Sverige och präglas av mottot ”Matematik som teknologi”. Utexaminerade studenter har utvecklat sin problemlösningsförmåga samt sin förmåga att arbeta matematiskt med många olika typer av problem, även sådana som från början inte är formulerade i matematiska termer.
Idag efterfrågas ofta specialistkompetens i matematik på arbetsmarknaden. Detta var skälet till att LTH för 15 år sedan startade programmet i Teknisk matematik, som är det första av sitt slag i landet. Många civilingenjörer i teknisk matematik arbetar i team där de bidrar med matematisk deras specialistkunskap.
Studenterna som blir examinerade civilingenjörer känner sig tilltalade av att sudda ut gränserna mellan traditionella kunskapsområden som biologi, fysik, kemi, materialvetenskap och elektronik. Redan från dag ett återspeglas denna tvärvetenskapliga karaktär i utbildningen. Det betyder att utbildningen i teknisk nanovetenskap attraherar motiverade studenter med en mycket bred intressesfär.
En civilingenjörsstudent inom nanovetenskap kan t ex komma att arbeta som arbetsledare, specialist eller forskare i ett företag inom biomedicin, informationsteknik eller materialteknik och man kommer med sin tvärvetenskapliga utbildning att vara attraktiv på arbetsmarknaden som är bred och möjligheterna många..
FARAD är F-sektionen på Lunds Tekniska Högskolas årliga mässa och riktar sig till studenter på följande program:
Teknisk FysikFARAD evenemang:
31 Januari - FARAD-mässa
1 Februari - Nano-kvällsevenemang
2 Februari - Pi-kvällsevenemang
Anmälan
Anmälan kan också göras här
Sektionen
farad@fsektionen.se
Följ FARAD på:
Instagram
LinkedIn
Projektledare:
William Östlund
+46 72 31 35 909
farad@fsektionen.se